ILTWT 2012

I Like To Watch Too op 13 en 14 juli met veel Nederlandse premières

Bekijk hier de trailer van ILTWT 2012!

Op 13 en 14 juli stond het beste jong (inter)nationaal talent op het gebied van dans- en performancekunst in Paradiso geprogrammeerd. Met meer dan veertien korte voorstellingen door het hele gebouw, soms intiem, dan weer groots, brengt I Like To Watch Too het publiek soms letterlijk in aanraking met dans.

In deze zesde editie met extra veel Nederlandse premières, waaronder:

 Alessandro Sciarroni met Joseph (Italië)

Sciarroni vermengt choreografie met video en online interactie via het online dateprogramma Chat-roulette.

 

PiccoloProduction met The Bunga Bunga Generation (Zwitserland)

Het Zwitserse gezelschap heeft de verleidingsmechanismen die mensen laten dromen perfect in zich opgenomen. In de intense voorstelling wordt intimiteit show, erotiek vleselijkheid en geluk leuk.

 

Cristina Leitao & Jasmina Križaj met The Very Delicious Piece (resp. Portugal, woont in Nederland, Slovenië)

Een dansontmoeting tussen entertainment, verliefdheid en een persoonlijke ervaring voor twee. Schudden is de fysieke uiting van de liefde.

 

Made In China met We Hope That You’re Happy (Why Would We Lie?) (Engeland)

Het werk van Tim Cowbury en Jessica Latowicki bevindt zich op de kruising van toneelschrijven en live kunst. Een hilarisch en verontrustend onderzoek over consumenten in een hypercommunicatieve wereld.

 

Martin Schick met Halfbreadtechnique (Duitsland)

Hierin betwist Schick, met een Griekse danser, de logica en conventies die ons handelen bepalen en wil hij de wens naar ‘minder’ doen ontwaken. (alleen 14 juli)

 

Melih Gencboyaci met Acces to Anxiety (Turkije, woont in Nederland)

De bewegingen in deze voorstelling zijn geïnspireerd door de gebaren van sprekers tijdens de protesten tegen de bezuinigingen op cultuur (juni 2011, Malieveld). Melih is afgestudeerd aan de mimeschool en medeoprichter van Schwalbe theatercollectief.

 

Michele Rizzo met M (Italië, woont in Nederland)

Rizzo verkent de grenzen van (on)zichtbaarheid en zelfreflectie van een danskunstenaar. Hij studeerde in 2011 af aan de SNDO (AHK) en werkt nu met ICK en Nicole Beutler.

 

Branka Zgonjanin

met Body That Matter (Servië)Voorstelling over de stoffelijkheid van het lichaam en  de verschillende lichamen die men bezit. In haar werk overlappen performance kunst, fysiek theater en hedendaagse kunst.

Naast deze voorbeelden zijn er talloze andere voorstellingen, workshops en performances. De dansers overschrijden de grenzen naar andere disciplines: muziek, theater en beeldende kunst. Performers en bezoekers zitten dicht op elkaars huid, toeschouwers zijn vrij om te komen en gaan wanneer ze willen. Deze open structuur creëert een onorthodoxe en speelse kunstbeleving voor een divers publiek.

Filmpjes, foto’s en meer informatie vind je op www.iliketowatchtoo.nl

 

Informatie kort:

I Like To Watch Too

13 & 14 juli 2012 (beide avonden tot middernacht een grotendeels identiek programma)

deuren open: 20:30, Aanvang: 21:00

 

ILTWT AFTER MIDNIGHT (performance programma loopt over in clubavond)

vrijdag 13 juli: Radical Rehouse  – Tech house & progressive techno

zaterdag 14 juli:– ILTWT AFTER MIDNIGHT: Eindfeest van het Julidans Festival met de Electro Swing Club uit Engeland – retro-dansmuziek uit de jaren ’30 – ’70 in een nieuwe hoesje. Live: Kitten & The Hip (UK), The Hep Catchers (NL), DJ’s: Max Pashm (UK) & Ramses Hoppa
plus Burlesque dancers & VJ Zentha. Arabische dansmuziek van LaZiz in de kleine zaal en kelder.